Бързо и лесно опаковане на подаръци

Всички знаете, че освен самия подарък, от изключителна важност са и начинът, по който той е опакован и поднесен. А един хубав и стилен подарък, поднесен в обикновена подаръчна торбичка, не би изглеждал много добре. За това, сега ще Ви подхвърлим няколко идеи за бързо, лесно, и най-вече оригинално опаковане на подаръци.

Една лесно изпълнима, и неотнемаща много време опаковка на подарък, е тази с формата на бонбон. Нищо сложно, и не е необходимо нищо специално. Трябват Ви само парче опаковъчна хартия, достатъчно голямо, за да увие подаръка, и панделки, с които да го вържете. И така, поставете подаръка в средата на листа опаковъчна хартия, и го увийте така, че да заприлича на бонбон. Сега остава само да завиете и завържете двата края на хартията, за да може „бонбонът” да не се отвори, преди да го поднесете.

Друг начин, е да поставите подаръка в картонена кутия. Опаковайте я така, че да се запази формата на хартията. Сложете отгоре голяма панделка. Стандартен и обикновен начин за опаковане, но винаги оригинален, просто класика в жанра.

Ако подаръкът позволява, може да го опаковате като вързоп. Просто го оставете в средата на достатъчно голям лист опаковъчна хартия, хванете всички краища, съберете ги заедно, и вържете ниско до самия подарък така, че да се получи вързоп. Не е нужно да имате някакви специални умения, за да изпълните тази опаковка, така че – дерзайте.

Може пък да изработите кутия от картон в някаква форма (сърце, звезда, цвете или нещо друго), да я облепите отвън с подаръчна хартия, и в нея да поставите подаръка. Можете също, собственоръчно да изрисувате и направената кутия.

Ако нито едно от нашите предложения за опаковане на подарък не Ви допада, надяваме се поне да сме Ви помогнали, сами да измислите стилен и оригинален начин да опаковате подаръците си.