Подаръци за рожден ден на мъж

Не само децата, но и възрастните обичат подаръците. Особено ако те са по случай рожден ден – този специален ден за всеки от нас. Ден за поздрави, пожелания и, разбира се, подаръци.

Мъжът, на когото искаме да подарим усмивка с нашия подарък, може да бъде съпруг, гадже, приятел, колега, учител, баща, брат или дядо. Всеки един от тях би оценил нашето внимание, но все пак е нужен старателен избор от наша страна. И макар че изборът за подарък на мъж не е толкова лесен, разнообразието от предложения на пазара е голямо и със сигурност ще открием най-точния.

Има такива подаръци, които са подходящи за всички мъже за всеки повод, включително и за рожден ден.

Сред тези, при които не трябва да се съобразяваме чак толкова с възрастта и интересите на мъжа, са портфейлът, ръчният часовник, коланът и самобръсначката.

Практични подаръци са швейцарското ножче, ръчният масажор и инструментите за дома.

Ако мъжът обича разходките сред природата и къмпингуването, една раница, палатка, спален чувал, компас или термочаша биха му свършили чудесна работа.

В случай, че обича да спортува по-активно, би го зарадвал спортен сак, ръкавица за фитнес, ракета за тенис, ски оборудване или просто спортна бутилка за вода. Обича ли по-конкретен спорт като футбола например, идеален подарък би било нещо, свързано с любимия му отбор – топка, тениска, спортен екип и др.

Много от мъжете днес харесват новите технологии, така че страхотни идеи за подарък са например очила за виртуална реалност, допълнителна външна батерия, слушалки и др.

Ако става въпрос за любител на компютърните игри, можем да му доставим радост с гейминг клавиатура и мишка  или нова видеоигра.

Ваучерите за екстремни преживявания стават все по-търсени и актуални и ако рожденикът обича адреналина, с един такъв ваучер за любимия му спорт ще го дарим с изключително приятни спомени.

Има мъже, които харесват умствените предизвикателства. Чудесен вариант за тях би бил механичен 3D пъзел или настолна игра.

Лесен е изборът за подарък на човек, който обича да чете. Знаейки предпочитанията му за автори и жанрове, можем да му осигурим приятни мигове с любима книга.

Има много начини да зарадваме нашия любим човек, близък или приятел. Ако е пушач – с кутия за пури например, ако е ловец – с ловджийски нож, ако обича изкуството – с билет за представление и т.н.

Какъвто и да е подаръкът обаче, трябва да знаем, че мъжете не обичат сантименталните подаръци, а такива, които са смесица от забавление и практическа полза. Ето защо трябва да внимаваме – вратовръзката е „скучен”подарък, чорапите – „ужасен”, дори одеколонът може да се окаже с неподходяща миризма. Ако не се сещаме за друго, бутилка хубаво вино винаги е правилен избор.