Какъв подарък да изберем

Много хора си мислят, че цената на подаръка е от решаващо значение. Аз обаче не мисля така. Според мен,по-важно е подаръкът да е евтин, но оригинален и функционален, отколкото скъп, но за нищо не служещ. Лично за мен, цената на подаръка не е от значение. По-важно е подаръкът да е красив и ефектен, и естествено – да върши работа.

Може да купите нещо за един лев, или дори за няколко стотинки, но ако изглежда красиво и оригинално, и ще влезе в употреба на получателя, той ще бъде много по-очарован, отколкото, ако му подарите нещо, което струва десетки, или дори стотици левове, но не служи за нищо, а просто ще седи забравено в някой ъгъл, или пък в мазето или на тавана.

В зависимост от това за кой е предназначен подаръкът, Вие ще прецените какво точно да купите. Но когато говорим за цена, аз не мисля, че високата цена е гаранция за скъп подарък.

Както казах, подаръкът може да е изключително евтин, но ако е подарен от скъп човек, той за нас е безценен. И обратно, ако получим много скъп като цена подарък, но от човек, който ни е разочаровал, ние изобщо няма да му обърнем внимание, и дори той да се счупи или повреди, на нас няма да ни е жал за него. А онова първото, евтино нещо, ако го изгубим или нещо му се случи, ние ще бъдем тъжни и  ще търсим начин да възстановим целостта и функциите на въпросния подарък.

Знам, че звучи много объркващо, но мисля че ме разбрахте. В крайна сметка, цената на предмета, който ще подарим, или който ще получим, изобщо не е от значение. По-важно е кой ни го подарява, или на кого го подаряваме, и съответно каква работа ще върши предметът.

Вие сами ще решите дали да купите скъп или евтин подарък, в зависимост от това за кой е предназначен той, и какво искате да му подарите.