Струват ли си скъпите подаръци

Най-точният отговор на този въпрос е, и да, и не, защото всеки има различни предпочитания, и различно мнение. Някои се радват на малките неща, други държат на големи и скъпи подаръци. Според тези от втората група, малките неща, колкото и красиви и оригинални са те, са просто за отбиване на номер. Нека все пак обаче, Ви споделя моето мнение по въпроса.

Струват ли си скъпите подаръци? И да, и не. Хубаво е да поднесеш скъп подарък на любим човек, но ако имаш възможността да си го позволиш, а и съответно, ако човекът има нужда от нещо конкретно (например смартфон), и Вие му подарите точно него. Изхвърлянето обаче, когато нямате пари за хляб, но сте купили подарък с висока цена, не просто не е похвално, а дори е глупаво. Също и другият момент – да подарите смартфон на човек, който пред дни си е купил нов такъв.

Има ли радост от „нещо символично”? Тук, отговорът също е колкото да, толкова и не. Това зависи от разбиранията на човека, който ще получи подаръка. Има хора, които ще се зарадват повече на нещо малко, но оригинално и красиво, отколкото на нещо голямо и скъпо. Други пък, когато получат „нещо символично”, не само че няма да се зарадват, но дори ще бъдат разочаровани, и вероятно, по един или друг начин, ще Ви покажат това.

Има и още един вид подаръци – за отбиване на номер. Никога не купувайте такива подаръци. Идеята не е да отбиете номера, а истински да зарадвате човека, за когото е предназначен подаръкът. Непростимо е, при наличието на толкова огромно разнообразие от стоки и продукти на пазара, Вие да вземете нещо, колкото да си отбиете номера, да не се появите с празни ръце.

Всеки сам за себе си знае, дали би се зарадвал на нещо малко и красиво, или предпочита нещо скъпо и голямо. А и Вие, след като сте поканени на празник на даден човек, вероятно знаете неговите разбирания и предпочитания, и ще Ви е по-лесно да се ориентирате, какъв подарък да търсите – голям и скъп, или пък „нещо символично”.