Грешки при избора на подарък за любим човек

Сигурно на всеки си е случвало, да избере подарък за своята половинка, но когато го поднесе, в очите на любимия човек, да прочете разочарование и не особено приятна изненада. Това съсипва както нашето, така и настроението на половинката ни. Ясно е, че никой не желае това, и всеки цели изненадата от подаръка да е приятна, но явно не винаги ни се получава. Къде обаче бъркаме, че изпадаме в подобни ситуации? На този въпрос ще се опитам да дам отговор сега.

Най-често допусканата грешка, а и най-голямата, която допускаме, когато избираме подарък за любимия човек, е нашият егоизъм. Сигурно се чудите какво имам предвид?! Е, ще ви кажа – избираме и купуваме това, което ни харесва на нас. Често си мислим, че щом на нас ни допада, ще се хареса и на половинката ни. Това обаче, не винаги е така. Решението на проблема е, преди да купим нещо, да помислим дали то ще се хареса на половинката ни – това е по-важно от факта, дали на нас ни харесва.

Другата често допускана грешка, когато търсим подарък на любимия човек, е че не слушаме. Знам, че звучи много неясно, но сега ще го обясня – почти винаги, по един или друг начин, любимият човек ни подсказва какво желае да притежава. Достатъчно е само да чуем, да го запомним, и да вземем желаната вещ. Често обаче, ние не обръщаме внимание на това. Ако например половинката Ви каже, че трябва да си купи нов халат за баня, няма какво да чакате повече – това е подаръкът, който най-много ще го (я) зарадва. Решението на този проблем е да слушаме внимателно, и да запомним какво точно иска половинката ни. Ако пък любимият човек не споменава нищо, може деликатно да подпитаме какво желае.

Няма да пропусна да спомена и още една грешка, която правим – хващаме любимият човек за ръка, водим го в магазина, и му казваме да си избере нещо, което да му подарим. Мило е все пак, но от друга страна се губи тръпката от очакването, и изненадата от самия подарък. Ето защо, вместо да допускате тази грешка, може уж на шега, съвсем деликатно, да разпитате любимия човек, какво най-много желае да получи.

Когато осъзнаем какви грешки допускаме, когато избираме подарък за любимия човек, и се стремим да не ги правим отново, половинката ни със сигурност ще бъде приятно очарована и изненадана от подаръка, който сме подготвили.